OSense O-Sense
OSense O-Sense
OSense O-Sense

Во рамките на програмата за гости-предавачи на Универзитетот за туризам и манаџмент во Скопје на 01.11.2017 година, експертско предавање одржа амбасадорот на Кралството Холандија во Република Македонија...

На 01.11.2017 година во 12:00 часот во амфитеатарот на УТМС пред студентите и вработените свое предавање ќе одржи амбасадорот на Кралството Холандија во Р. Македонија...

Универзитетот за туризам и менаџмент во Скопје постојано вложува во развој и надградување на знаењата на своите студенти, но и во социо-културолошките искуства како значаен фактор за развојот на младите...

Во рамките на планираните практикуми студентите од Факултетот за туризам, предводени од професори и асистенти реализираа наставно-научен практикум во Источна Македонија...

Во функција на екстензивирање на меѓународната соработка, ректорот на Универзитетот за туризам и менаџмент – Скопје, проф. д-р Аце Миленковски...

Институтот за економски истражувања и политики Finance Think, Скопје, распишува конкурс за есеj за млади економисти до 35 години...

Од 10-ти до 12-ти Мај 2018 година во Сакарја, Р. Турција, Универзитетот Сакарја организира Меѓународна конференција за интернационална трговија „INTRADERS“....

ИАЦБЕ (International Accreditation Council for Business Education) како еден од најеминентите одбори за акредитација на образованието за бизнис...

Страница 2 од 70