OSense O-Sense
OSense O-Sense
OSense O-Sense

Престојот во Мадрид не можеше да започне подобро од поклопувањето на вечното дерби во фудбал меѓу Реал и Барцелона, на 18.01.2012. И се разбира УТМС беше присутен на Ел Класико, не само како љубители на фудбалот..

Доделени стипендии обезбедени од Фондот „Проф. д-р Љубе Миленковски“ и Зигфрид Штиглиц, од Австрија, почесен доктор на науки од областа на економските науки на...

Разговори со највисоките претставници на Светската Туристичка организација на Обединетите Нации и специјален семинар за студентите од Универзитетот за туризам и менаџмент

50-тина студенти и вработени на Универзитетот за туризам и менаџмент - Скопје, од 17.01 до 25.01.2012-та престојуваа во Мадрид, како дел од практичната настава, реализирана на врвни ...

На ден 23.03.2012 се одржа еднодневен семинар на тема „Претприемаштво-прв дел“ во организација на Факултетот за претприемачки бизнис и центарот за развој на претприемаштво (ЦЕРАП)

УТМС беше еден од кандидатите за членови на Бордот на придружни членки на UNWTO, чиј состанок се одржа во рамките на Саемот за туризам во Берлин.

Универзитетот за туризам и менаџмент Скопје потпиша меморандум за соработка со компанијата „Урбан инвест“, која веќе 22 години успешно функционира на домашниот и регионалниот пазар.

УТМС ја доби наградата за филантропски достигнување во категоријата Развој на филантропски практики за 2011 реализирани...

Страница 61 од 61