OSense O-Sense
OSense O-Sense
OSense O-Sense

М-р Јово Ратковиќ

Директор на човечки ресурси

  • Лични податоци
  • Работно искуство
  • Образование и обука
  • Меѓународни конгреси и симпозиуми
  • Публикации
ИмеЈово Ратковиќ

E-маилОваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Академска титулаМагистер

• Датуми (од – до)2013 – до сега

• Име и адреса на вработувачотУниверзитет за туризам и менаџмент во Скопје

• Вид на бизнис или секторЧовечки ресурси

• Работна позицијаДиректор

• Главни активности и одговорностиМенаџирање со човековите ресурси на УТМС

• Датуми (од – до)2010 - 2013

• Име и адреса на вработувачотСпантекс

• Вид на бизнис или секторЧовечки ресурси

• Работна позицијаДиректор

• Главни активности и одговорностиМенаџирање со човековите ресурси на Спантекс

• Датуми (од – до)2007 - 2010

• Име и адреса на вработувачотУниверзитет за туризам и менаџмент во Скопје, Факултет за туризам

• Вид на бизнис или секторОбразование

• Работна позицијаПредавач

• Главни активности и одговорностиПредавање

• Датуми (од – до)1999 - 2007

• Име и адреса на вработувачотОУ „Ацо Шопов“, Скопје

• Вид на бизнис или секторОбразование

• Работна позицијаНаставник

• Главни активности и одговорностиПредавање

• Дата (од-до)1992 - 1999

• Име и адреса на работодавачотА1 телевизија

• Вид на бизнисот или секторотМедиум

• ПозицијаУредник на забавна редакција

• Главни активности и одговорностиПодготовка на програмата

• Датуми (од – до)2009 – 2010

• Име и вид на организацијата која го обезбедува образованието или обукатаУниверзитет за туризам и менаџмент во Скопје, Факултет за туризам

• Главни предмети/професионални вештини опфатени во обукатаТуризам

• Доделено звањеМагистер по туризмолошки науки

• Ниво во националната класификацијаСтепен VII 2

• Датуми (од – до)1981 - 1985

• Име и вид на организацијата која го обезбедува образованието или обукатаУниверзитет „Св. Кирил и Методиј“, Историско-филозофски факултет, Скопје

• Главни предмети/професионални вештини опфатени во обукатаИсторија

• Доделено звањеПрофесор по историја

• Ниво во националната класификацијаСтепен VII 1

• Датуми (од – до)2014

• ЛокацијаМадрид

• Компанијата и одговорното лице
(име и податоци за контакт)
Светска туристичка организација на Обединетите Нации

• ПозицијаУчесник

• Датуми (од – до)2014

• ЛокацијаЛисабон

• Компанијата и одговорното лице
(име и податоци за контакт)
Светска асцијација на универзитети

• ПозицијаУчесник

• Датуми (од – до)2009

• ЛокацијаСкопје

• Компанијата и одговорното лице
(име и податоци за контакт)
Универзитет за туризам и менаџмент во Скопје

• ПозицијаУчесник

• Датуми (од – до)2008

• ЛокацијаНови Сад

• Компанијата и одговорното лице
(име и податоци за контакт)
Универзитет во Нови Сад, Природно-математички факултет, Департман за географија, хотелиерство и туризма

• ПозицијаУчесник

• Датуми (од – до)2008

• ЛокацијаСкопје

• Компанијата и одговорното лице
(име и податоци за контакт)
Факултет за туризам – Скопје

• ПозицијаУчесник

2009Јово Ратковиќ, Марина Стојмирова, Улогата на benchmarking-от при формираење на Гевгелија како казино туристичка дестинација, I меѓународен конгрес на Универзитетот за туризам и менаџмет во Скопје, Скопје, Република Македонија

2008Јово Ратковиќ, Марина Стојмирова, Politika razvoja turističkih destinacija na primeru Rimskog akvadukta u Skoplju, Научен собир „Соврмени тендеции во туризмот, хотелиерството и гастрономијата“, Нови Сад, Република Србија

2008Јово Ратковиќ, Марина Стојмирова, Туристичка валоризација на парк-шумата Водно, научен труд, Меѓународен симпозиум на Факултетотза туризам - Скопје „Туризмот во 21 век“, Скопје, Република Македонија

2008Јово Ратковиќ, Аце Миленковски, Марина Стојмирова, Создавање на постмодерни туристички дестинации, научен труд, Меѓународен симпозиум на Факултетотза туризам - Скопје „Туризмот во 21 век“, Скопје, Република Македонија

2002Јово Ратковиќ, Ѓорѓи Павловски, Учебник по историја за II година, гимназиско образование, Скопје