OSense O-Sense
OSense O-Sense
OSense O-Sense

Проф. д-р Далиборка Блажеска

Декан на Факултетот за Меѓународен маркетинг менаџмент

  • Лични податоци
  • Работно искуство
  • Образование и обука
  • Меѓународни конгреси и симпозиуми
  • Публикации
ИмеДалиборка Блажеска

E-маилОваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Академска титуладоктор по економски науки

• Датуми (од – до)2014 - сега

• Име и адреса на вработувачотУниверзитет за туризам и менаџмент, Скопје, Македонија

• Вид на бизнис или секторобразование

• Работна позицијапрофесор

• Главни активности и одговорностипредавања

• Датуми (од – до)2013-2014

• Име и адреса на вработувачотУниверзитет Евро Балкан Република Македонија

• Вид на бизнис или секторобразование

• Работна позицијапрофесор

• Главни активности и одговорностипредавања• Датуми (од – до)2009-2013

• Име и адреса на вработувачотЕвропски Универзитет РМ Скопје

Вид на бизнис или секторобразование

• Работна позицијапрофесор

•Главни активности и одговорностипредавања

• Датуми (од – до)2006-2009

Име и адреса на вработувачотЕвропски Универзитет РМ Скопје

Вид на бизнис или секторобразование

• Работна позицијаасистент

•Главни активности и одговорностипредавања

• Датуми (од – до)1999-2002

Име и адреса на вработувачотАД Тане Цалески Кичево

Вид на бизнис или секториндустрија

• Работна позицијаРаководител на финансиско одделение

•Главни активности и одговорностиМенаџирање и организација на финансиско одделение

• Датуми (од – до)2006-2009

• Име и вид на организацијата која го обезбедува образованието или обукатаЕвропски Универзитет Република Македонија, Скопје – Факултет за економски науки

• Главни предмети/професионални вештини опфатени во обукатаМаркетинг

• Доделено звањеДоктор по економски науки

• Ниво во националната класификацијаVIII

• Датуми (од – до)1997-2002

• Име и вид на организацијата која го обезбедува образованието или обукатаУниверзитет “Св.Климент Охридски”- Економски факултет, Прилеп

• Главни предмети/професионални вештини опфатени во обукатаМаркетинг-Менаџмент

• Доделено звањеМагистер по економски науки

• Ниво во националната класификацијаVII 2

• Датуми (од – до)14-15.06. 2012

• ЛокацијаСкопје

• Компанијата и одговорното лице
(име и податоци за контакт)
Македонско здружение за маркетинг- “Маркетинг“, Скопје

• Позицијапредавач

• Датуми (од – до)11. 2011

• ЛокацијаСкопје

• Компанијата и одговорното лице
(име и податоци за контакт)
Текстилен кластер- Министерство за економија на РМ во соработка со ГИЗ- Проект за промоција на извозот

• Позицијасоработник

• Датуми (од – до)06. 2009

• ЛокацијаСкопје

• Компанијата и одговорното лице
(име и податоци за контакт)
USAID, Скопје

• Позицијасоработник

2008“Бренд – искуството на потрошувачот“, Маркетинг здружение, Охрид, 2007

2008“Колкава е вредноста на дизајнот“, Годишник на трудови, ЕУРМ, Скопје, 2008

2008“Примена на маркетингот во банките - неопходност за успех“, Маркетинг здружение,Охрид,

2009“Предности и пропусти во управувањето со брендовите”, Годишник на трудови, Европски Универзитет, Скопје,

2009“Начини за надминување на проблемите кои произлегуваат од економската криза”, Меркетинг здружение, Охрид,

2011“Диференцијацијата како средство за остварување на конкурентска предност”, Меѓународна конференција, Европски Универзитет, Скопје,

2012“Дали кризата треба да ги намали буџетите за маркетинг”, Меѓународна конференција, Европски Универзитет, Скопје,

2012“Дали кризата треба да ги менува потрошувачките навики”, Меѓународна конференција, Европски Универзитет, Скопје,2012“Критика на медиумите за промоција на стоки и услуги”, Меѓународна конференција, Европски Универзитет, Скопје,

2012“Значењето на on line маркетингот за успешно работење на македонските компании ”,Меѓународна конференција, Европски Универзитет, Скопје,

Стратегиски маркетинг (2008), Маркетинг логистика (2008), Непрофитен маркетинг менаџмент (2009), Маркетинг менаџмент во туризам и угостителство (2009), Маркетинг на земјоделски производи (2010)

2013Бренд Менаџмент (учебник)