OSense O-Sense
OSense O-Sense
OSense O-Sense
OSense O-Sense
OSense O-Sense

Зоран Ѓорѓески

Генерален секретар

Лични податоци

 

Име

 

Зоран Ѓорѓески

Телефон

 

02/3093 209, 076 40 40 64

E-маил

 

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Датум на раѓање

 

03.06.1953

 

Работно искуство

 

Датуми (од – до)

 

11.06.2007 –до сега

Име и адреса на вработувачот

 

Универзитет за туризам и менаџмент во Скопје

Вид на бизнис или сектор

 

Високо образование

Работна позиција

 

Генерален секретар

Главни активности и одговорности

 

Нормативна дејност, раководење со Студентски евиденции

Датуми (од – до)

 

01.04.1998-10.06.2007

Име и адреса на вработувачот

 

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ –Скопје, Природно-математички факултет

Вид на бизнис или сектор

 

Високо образование

Работна позиција

 

Секретар на Факултетот

Главни активности и одговорности

 

Нормативна дејност, раководење со Стручната служба на факултетот

Датуми (од – до)

 

26.02.1996 до 31.03.1998

Име и адреса на вработувачот

 

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ –Скопје, Педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски“

Вид на бизнис или сектор

 

Високо образование

Работна позиција

 

Секретар на Факултетот

Главни активности и одговорности

 

Нормативна дејност, раководење со Стручната служба на факултетот

Датуми (од – до)

 

20.10.1994- 26.02.1996

Име и адреса на вработувачот

 

Министерство за образование и физичка култура на РМ

Вид на бизнис или сектор

 

Државен орган на управа

Работна позиција

 

Виш самостоен советник

Главни активности и одговорности

 

Реализација на владини проекти

Датуми (од – до)

 

20.10.1993- 20.10.1994

Име и адреса на вработувачот

 

Влада на РМ

Вид на бизнис или сектор

 

Државна управа

Работна позиција

 

Функционер на располагање

Главни активности и одговорности

 

Реализација на владини проекти

Датуми (од – до)

 

18.09.1992-20.10.1993

Име и адреса на вработувачот

 

Министерство за образование и физичка култура на РМ

Републички  просветен инспекторат

Вид на бизнис или сектор

 

Државен орган на управа

Работна позиција

 

Главен просветен инспектор

Главни активности и одговорности

 

Раководна функција во Републичкиот просветен инспекторат и надзорни  функции во спроведување на законите во областа на образованието

Датуми (од – до)

 

01.08.1988 -18.09.1992

Име и адреса на вработувачот

 

Министерството за образование и физичка култура

Вид на бизнис или сектор

 

Државна управа

Работна позиција

 

Републички просветен инспектор за високо образование во на РМ

Главни активности и одговорности

 

Надзорни  функции во спроведување на законите во областа на високото образование

 

Образование и обука

 

• Датуми (од – до)

 

1973-1979

• Име и вид на организацијата која го обезбедува образованието или обуката

 

Универзитет Св. Кирил и Методиј во Скопје, Правен факултет

• Главни предмети/професионални вештини опфатени во обуката

 

Предмети од областа на правните науки

• Доделено звање

 

Дипломиран правник

• Ниво во националната класификација

 

Степен  VII 1